söndag 31 oktober 2010

Halloween...?

Jag älskar Halloween men i år har jag inte gjort något för att förbereda huset... Det är så mysigt med små pumpor, ljus och annat lite småläskigt pynt... Det är många som säger att de inte gillar Halloween och jag skulle vilja veta varför...? Jag saknar mycket av det som finns i affärerna i USA denna årstid. Det är ju mycket mysigare att gå runt och njuta av hösten än att redan börja med julsakerna som IKEA har gjort för flera veckor sedan...
Jag fick nöja mig med min alldeles egna lilla halloweenhäxa...
(Ni som har mig på Facebook får ursäkta bilden i repris men alla som läser här har inte det vet jag...)
På något konstigt vis så har hösten som alltid brukar sega sig fram med sitt regn och busväder gått så oerhört snabbt. Måste vara så klyschig så att jag säger att det måste bero på att jag har en liten go och glad kille härhemma som gör att dagarna bara svischar förbi... I morgon börjar höstlovet och Alice är ledig från förskolan. D ska också försöka vara ledig en dag säger han så kanske kan vi hitta på något tillsammans... Undrar vad? Känns som om jag är väldigt dålig på att hitta på sådana roliga aktiviteter...
Min vän Linda skriver helt underbart på sin blogg om förr i tiden respektive framtiden HÄR. Vad gjorde jag själv för 10 år sedan... Jag bodde i Holland i ett litet samhälle som heter Guttecoeven utanför Maastricht där jag jobbade åt en amerikansk hoppryttarinna. De flesta helger tillbringades på tävlingar... Man körde sin lastbil (ja, jag har lastbilskort men skulle inte sätta mig bakom ratten igen även om någon höll en pistol mot mitt huvud... ) till tävlingsplatsen som oftast var någon stor arena i någon stad i Europa, packade upp och fixade med hästar och utrustning, tog några drinkar med "kollegorna" och stupade i säng i en oftast kanska kall bodel oftast långt efter 12-slaget för att sedan gå upp vid 5-tiden och göra samma sak i ytterligare 3 dagar innan man körde hemåt, tog reda på "röran" och packade om för att om 3 dagar åka iväg någon annanstans och göra om hela proceduren. När man ser på det så här i efterhand så kan man ju tycka att man var galen men det var faktiskt en helt underbar tid och jag skulle aldrig vilja ha det ogjort eftersom det faktiskt är den tiden som har gjort mig till den jag är idag... Vad som är spännande är ju vad man gör om 10 år...? Vad gör du, tror du?

Bara att hålla med...

Idag sände SVT från världscuphoppningarna i Lyon. Kommentator: "Okidoki blev såld & är nu så skadad och sliten att han ska inte tävla mer." Expert:"Okidoki är död." Kommentator: "Ja just det." I pausen mellan grundomgång och omhoppning visades ett 6 år gammalt repotage i repris om RGB - en av världens bästa ryttare. Svårt att se att SVT skulle sända ett 6 år gammalt reportage om Zlatan. Eller vilken fotbolls/hockeyspelare som helst för den delen. Kanske dags att SVT gör ett nytt reportage så slipper man visa ett helt inaktuellt från 2004. Allt det ovanstående är skrivet av Jessica Almenäs som jag följer på Twitter. Det roliga var att jag satt framför TV:n och sa de exakt samma ord själv... Känns ju skönt att man inte är ensam om att reagera på den urusla bevakning som SVT gör. Ingen skugga ska dock falla på Lotta Björe som dock inte har en chans att yttra sig mellan Svanlunds alla grodor...
Segraren Meridith Michaels Beerbaum på Checkmate

onsdag 27 oktober 2010

Blöt???

Ja det var Alice när jag hämtade henne på förskolan idag... Regnbyxor och gummistövlar fanns det på förskolan och så klart även regnjacka trodde jag men den hade visst smugit sig hem och gömt sig under de andra jackorna i hallen för att slippa ge sig iväg på den sedvanliga onsdagsutflykten. Softshelljackor är bra men inte riktigt lika bra som regnjackor när det öser ner som det gjorde idag... Som tur var hon i alla fall inte blöt in på skinnet så det gick ju bra ändå... Tyckte dock lite synd om den dränkta katten och vi stannade till på Briljanten i Bankeryd och köpte varsin bulle att ha till varm choklad när vi kom hem. Överraskande nog så var D hemma när vi kom hem. Vad lyxigt det skulle vara att ha en man som kom hem vid 16-tiden var och varannan dag... Kvällen kändes vääldigt lång och trevlig med sällskap. Jag scrappade färdigt inbjudningskorten till dopet (kanske lite i sista minuten men de kommer innan helgen...) Jag vet inte om jag verkligen älskar det här med att scrappa längre... Blev så gräsligt mycket skräp att ta reda på när jag äntligen var färdig... I alla fall ska jag inte göra om min "walk-in-closet" under trappan till ett scrapprum det är ett som är säkert för jag behöver förvaring långt mycket mer än vad jag behöver ett ställe att lägga "dyra papperslappar" och stöka till på... ;-) Igår var jag förresten på öppna förskolan här i Bankeryd med Isac. Vi var båda mycket imponerade så det bli garanterat återbesök snart. Mycket trevlig sångstund där Isac tog i för fullt och jollrade och skrattade som bara den... Sedan blev det tid för fika och pyssel... De hade massor med roligt som man kan göra så jag tror att jag nöjer mig med att pyssla där istället för hemma... Imorgon är det föräldraträff så då ska vi dit igen men då blir det nog inget pysslat utan bara prat.

tisdag 26 oktober 2010

Eftersom regnet öste ner hela söndagen så hittade jag ingen anledning att ens sticka näsan utanför dörren... Dagen fylldes ändå med plock och lite städ och sånt där annat roligt som man bara gör... Spjälsängen hittade äntligen in i sovrummet där uppe efter att ha varit bäddad i 4 månader i källaren... Som tur var gick den in bredvis mitt sängbord så jag har mer än 25 cm att stå på när jag ska gå upp... En fin snuttande och blinkande fiskmobil (arv från storesyrran) monterades också upp och Isac tyckte den var det finaste han hade sett första gången han låg i sängen och somnade med ett leende på läpparna... Resten av gångerna vi har lagt honom där har han mest skrikit så i skrivande stund så ligger han fortfarande och trängs i sin lilla korg som står bredvid spjälsängen... A och D var på barnkalas på brandstationen och det var ju självklart mycket lyckat. A somnade på vägen hem och sov mellan 16:30 och 19:00 vilket ju inte gjorde det till en sån där smidig nattningskväll som man kanske annars önskar sig på söndagar... Måndag fm = det "händer absolut ingenting vettigt alls" tills det är dags att åka till simskolan som jag som vanligt var ute i sista minuten till... Efteråt var vi bjudna till M & J på gott mackfika. Tack M för det enorma antalet smörgåsar jag vräkte i mig ;-) Eftersom jag inte fick se The Event i går kväll på grund av mindre meningsskiljaktigheter med dottern så tittade jag på det nu ikväll och detta följdes upp med ett avsnitt av Greys Anatomy och ett avsnitt Private Practice samt lite nätshopping som förklarar varför klockan snart är 01:00 och jag nog ska gå och ta en dusch och sedan förhoppningsvis sova en liten stund innan Isac vaknar... (Han brukar ju aldrig vakna före 03:00 men det vore ju ganska typiskt om han gjorde det när man nattsuddar...)

söndag 24 oktober 2010

Greed is good...

Morgonen blev hektisk eftersom vi vaknade liite sent... Är i och för sig väldigt nöjd med att inte ha alltför morgonpigga barn men det blir ju lätt att man sover bort halva förmiddagarna på helgen eftersom det känns trist att sätta klockan... D och A kastades iväg ut genom dörren på rekordtid och hann precis i tid till Funky Kidz medans jag och I softade med frukostmys i soffan. Tanken var ju att vi skulle följt med till stan och att vi sen skulle införskaffa mina väl behövda skoinlägg så vi fick helt enkelt åka ytterligare en gång till stan. Alldeles för många hundralappar fattigare blev jag så hoppas verkligen att de hjälper. De formgjutna inläggen som annars är nästa steg skulle gå på 1600 dvs. dubbelt så dyra... Med vädret så allt annat än utevänligt tänkte vi att det vore mysigt med en filmeftermiddag/kväll. Vi ser ytterst sällan på film eftersom jag helt enkelt aldrig tycker att nån film är tillräckligt bra... D hade köpt med Wall Street, Money Never Sleeps från Kina och eftersom jag inte sett den första filmen från 1987 laddade vi hem den men dessvärre lyckades vi inte med att få den i DVD-format utan fick lov att titta på den på datorn... När vi sedan skulle titta på "den nya" visade sig att han blivit "pålurad" en cam-kopia som inte var tittbar... Ingen vidare filmkväll alltså... En god vän erbjöd sig dock att sitta barnvakt nån kväll så jag är faktiskt lite sugen på att ta en middag och bio med mannen. I så fall blir det nog The social network som fick bra kritik i DN häromdagen.

fredag 22 oktober 2010

När man är sjuk får man äta glass...?

I natt var ingen bra natt sömnmässigt... Det var inte Isac som störde, han sover fortfarande som ett litet murveldjur fram till 4-5 tiden då han bökar runt lite och vill ha mat så då får han ammas i min säng där han sedan somnar om till 7:30 ungefär... Inatt var det Alice som var orolig, ledsen och gnällig. Förklaringen kom i morse när hon sa att -Jag känner mig inte som vanligt, mamma! Och mycket riktigt så visade febertermometern på 38,8. Det är inte alltid lätt att veta när hon har feber för hon blir knappt påverkad så det känns skönt att hon är stor nog att kunna säga till nu... Efter frukosten fick vi besök av väninnan E som behövde shoppa lite bebiskläder blixtsnabbt för ett kusinbesök. Tur att man har en halv källare full av fantastiskt fina me&i-kläder så att man kan hjälpa till vid sådan tillfällen... Solen sken och Alice ville vara ute en stund så det blev omsorgsfull påklädning och sedan en halvtimmes utevistelse. Frisk luft är ju alltid bra men hon blev bra trött efteråt och låg och vilade med Bamse-saga efteråt. När lunchen var uppäten kom ovan nämnda påstående och visst blev det så... Jag passade själv på att gräva ett djupt hål i en Ben&Jerrys Strawberry Cheescake... Mmmm...Ben& Jerrys är ju en gudagåva som finns i många olika smaker. Men jämför med hur många det finns i USA... Nu är frågan vad man ska äta till middag ikväll??? Är det någon som har något bra tips på god fredagsmat???

onsdag 20 oktober 2010

Skräp, småkyligt och smågnälligt...

Tog ett krafttag och röjde rejält i Alice rum i dag medans hon var på förskolan. Fyllde 2 Ica-kassar med skräp från McDonalds, Kinderägg och annat helt onödigt. Dottern har ju också en väldig förkärlek för "pyssel"... För nån dag sedan hittade hon lite frigolitbitar som omsorgsfullt bröts i "lagom" stora bitar och dekorerades med små små färglada pappersbitar, pärlor och lite glitter... Mycket fantasifullt och kreativt men man kan ju inte ha sånt och mycket annat som skapats ligga på golvet för evigt.... Det bästa är att städa bort ALLT samtidigt för då "fattar" hon inte riktigt vad som har hänt och på så sätt kan man undvika vredesutbrott näs sakerna är borta... Kallt var det idag med... Tog en liten promenad till mitt paketutlämningsställe och invigde min nya regnjacka men det var alldeles för kallt för att vara skönt. På paketutlämningsstället som är en pytteliten ganska risig bensinmack var det sannerligen inte det lättaste att komma in med barnvagnen samt att jag hade med mig Elliot... -Du får inte ta med dig hunden IN, sa tanten bakom disken (det satt ingen skylt på dörren) Till saken hör att jag hämtar paket nästan varje vecka, ibland flera gånger i veckan och jag har aldrig haft hunden med tidigare men idag var det någon som fyllde sina däck med luft utanför så han blev jätterädd och jag blev orolig att han skulle krypa ut halsbandet om jag knöt fast honom utanför... -Jag ska inte stanna så länge sa jag med ett leende men tanten fortsatte och gnälla om att om Hälsovårdsmyndigheten (heter det fortfarande så...?) kom och kontrollerade så skulle de inte få tillstånd att sälja nåt sa hon... (Kanske inte så stor risk att de kommer på oväntade inspektioner under de 3 minuterna jag var inne i butiken) Jag sa inget mer utan hämtade bara mitt paket och sa tack och hej men jag undrar just vad det är hon inte skulle få sälja??? Godis där datumet har gått ut (Det finns det gott om i hyllan) Vindrutetorkare eller tvättsvampar...? De säljer ju ingen "mat" i butiken och på Johans som är ett café i stan får man minsann ha med sig hunden in även fast de både säljer mat och fika... (Har aldrig haft det själv men det satt en man med sin lilla hund i knäet i lördags när vi var där...) Gnälliga tant!!! Foten gör ju grymt ont också... Bättre ju längre man går men när man sätter sig en stund är det otroligt smärtsamt att komma igång igen... (Alice blev jätteglad för att jag hade städat hennes rum förresten...)

tisdag 19 oktober 2010

Ingen bullmamma...

Idag skulle vi baka chokladmuffins tyckte Alice och eftersom regnet envist droppade utanför fönstret så tyckte jag nog att detta var en ganska bra aktivitet för en tisdag fm. Men allvarligt talat... Hur svårt kan det vara??? Jag kan verkligen inte baka!!! Vi gjorde samma recept i förra veckan men då var det mormor som höll i vispen och muffinsen blev hur bra som helst men inte dessa... Torra utanpå och helt rinniga i mitten... De skulle ju bli kladdiga??? Till och med Alice sa att hon inte ville ha sin efter halva och lämnade... Då är de ju verkligen inte bra... Bra eller dåligt??? Kanske nyttigare att sluta försöka baka för även om det inte blir bra så är det ganska svårt att låta bli att äta upp... Apropå att vara värdelös i köket... Har ni sett att Nestlé gör reklam för banmat på TV? I reklamen syns en massa barn med väldigt kladdiga munnar. Barnen är mellan cirka 1,5 och 3 år gamla skulle jag tro... Med risk för att reta upp någon men seriöst... Vem ger barnmat i burk till så stora barn? Barnmat i burk är vidrigt, luktar så man mår illa och innehåller ju till mesta dels vatten (inte så konstigt att ungarna är kladdiga om munnen eftersom maten är bara blask...) Jag har aldrig gett Alice nån mat (förutom fruktpuré) från en burk och jag kommer heller aldrig att ge sörjan till Isac. Skulle du själv vilja äta microvärmd färdigmat varje dag??? Nej jag skulle inte tro det... Som tex den Tacogratäng som man ska hälla i en form och ha på ost och in med i ungen 45 min för ett" ospeciellt tillfälle"... På 45 min hinner man laga de flesta vardagsrätter. Om jag kan så kan alla för jag kan ju inte ens baka kladdmuffins!!!

måndag 18 oktober 2010

Sängbloggar...

Bara en natt till innan D äntligen kommer hem... Han har nog haft det bra...Shopping i Bejing och turistat på Kinesiska Muren... Ja ja... Jag unnar honom det verkligen för jag skulle inte vilja vara borta så mycket som han är... Har ju själv varit på resande fot och bott på hotell och i kappsäck i många år och skulle verkligen inte vilja ha tillbaka den tiden även om det var rätt kul just då... Nu är det verkligen borta bra men hemma bäst som gäller... Det är ju bara det att det inte varit särskilt mycket borta för mig de senaste åren och jag måste ju erkänna att jag verkligen börjar längta efter en liten resa... Vet inte riktigt vart dock... Sol och varmt är ju härligt på sitt sätt men det lockar väldigt mycket med nån storstadsresa också... Barn med eller utan barn...? Ja egentligen så vill jag nog göra minst 2 resor för att få lite både och... Idag gick färden bara så långt som till Trånghalla med me&i-väskan och det var ju också trevligt! Har varit guld värt att ha hjälpsammaste mamman här hela veckan som har skämt bort mig å det grövsta med matlagningshjälp och annat... Isac har blivit bortskämd med att bäras runt på som en liten guldklimp och det blir tufft att återgå till vardagen imorgon... Fotografering är det imorgon förmiddag på förskolan och I-landsproblemet vad A skulle ha på sig dök upp här hemma precis innan läggdags... Svårt att bestämma sig när man " bara" har typ 25 klänningar i garderoben... Over and out for tonight!!!

lördag 16 oktober 2010

Mer höstsol...

Fyy vad kallt det var i morse men egentligen har man ju det såhär kallt och slipper regnet... Stressade runt som en galning för att hinna till Funky Kidz kl 10... (Nej vi är inte morgonpigga i vår familj...) Matinköp på Hemköp och fika på Johans och sen hem... Mitt vildvin hade kommit in på Backamo så det blev plantering och lite röj i trädgården medans Alice lekte ute och Isac sov i vagnen... Nu sov han ju inte riktigt så länge som jag hade hoppats på så det blev ett hastigt avslut på trädgårdsarbetet... Dock hann jag gräva upp en rejäl skörd av morötter!!! Det var lite besvärligt att få upp dem eftersom någon som varit ute och "röjt" i trädgården tidigare hade klippt av blasten...
Nyplanterat vildvin 3 plantor à 100 kr... Ser verkligen inte mycket ut för världen nu, hoppas på bättring till våren...Ytterligare en bild på den lille mannen...
Den lille är nu inte ens så liten längre... Han har vuxit och lärt sig så mycket bus och annat denna vecka så jag kan knappt tro det är sant... Han älskar att höra sig själv och hojtar ofta och högljutt, inte av missnöje utan mer för att det är roligt! Vill helst stå upp i knät och är så stadig att jag tror att han kan börja sitta upp själv snart... ;-)

fredag 15 oktober 2010

Underbara höst!

Kan inte fatta att veckan gått så fort... Mycket tack vare att jag har haft sällskap både dagar och kvällar så klart. Idag sken solen in igenom mina extremt skitiga fönster redan tidigt på morgonen och det kändes att vi verkligen borde göra något utomhus. Det blev lekplatsen på Kålgården.
Både Alice och jag hade roligt!!!
Lite kyligt i luften men solen värmde skönt
Här hemma hade vi fotostudio och lyckades få med både Alice och Isac på flera bilder där de blev riktigt bra (dvs ingen blundade eller började gråta)
-Du är världens bästa storasyster!Fredagsmyset blev lite försenat på grund av montering av den nyinköpta hyllan. Vi var helt enkelt så fräcka att vi flyttade ner både docksäng och spis medans hon var upptagen med TV-tittande och det dröjde ända tills hon skulle gå och lägga sig innan hon upptäckte vad vi hade gjort. Det blev några tårar och ett förnärmat -Du har lurat mig mamma men jag förlåter dig...!

torsdag 14 oktober 2010

Plantar faciit

Plantar fasciit... Det är det jag har... Mitt onda i foten har nu fått en diagnos efter att jag googlat lite på nätet... Och precis som jag misstänkte så finns det ingen riktig behandling Så här skriver www.doktorn.com: Smärtan kommer plötsligt eller smygande och börjar i hälkudden i en punkt på insidan av hälen som kan sträcka sig mot mitten av fotvalvet och bakre delen av vristen. Första tecknet är att det gör ont när man tar de första stegen på morgonen eller efter vila.
Åtgärd: Individuella fotbäddar med urgröpning för plantar fasciit och extra stöddämpning.

Det stämmer precis med hur det har varit sedan i början på sommaren och man ska tydligen räkna med att det tar ungefär ett år innan det blir bättre...MBT-skor ska tydligen hjälpa men de är ju varken snygga eller billiga... Ska titta på ett par imorgon kanske men vi får se...
Annars har det varit en riktigt bra dag med att jag fick håret tillfixat och sedan mötte upp min mamma och barnen på IKEA där vi köpte den tidigare diskuterade byrån samt en skrivbordshurts att ha i Alice rum. Hon är mycket irriterad och negativt inställd till att några av hennes saker ska förpassas till undervåningen men med lite mer lirkande så hoppas jag ändå på att vi ska kunna genomföra flytten utan att hon får allt för många vansinnesutbrott. Just nu är statusen i förhandlingarna den att hon har gått med på att flytta ner docksängen men vägrar backa vad beträffande spisen...

onsdag 13 oktober 2010

En mycket bättre dag!!!

Oj vilken skillnad kan man säga... I förmiddags åkte vi in till stan för lite shopping och för att Alice skulle klippa sig. Jag köpte bland annat en regnkappa från DidriksonHar försökt få D till att hitta en snygg regnkappa till mig i Kina länge nu men det finns visst inga så nu tog jag saken i egna händer. Det kan ju vara bra att ha nått att ta på sig ute när det regnar och jag ska gå ut och vara hurtig med Isac i barnvagnen. Jag måste ju på allvar ta och börja mitt nya liv snart. Nu har har jag nog ammat färdigt snart (i alla fall på dagen) och då gäller det att lägga i en växel till för att försöka bli några storlekar mindre förhoppningsvis. Jag blir lite inspirerad när 2 av mina bästa väninnor har skrivit om att ta sig ur fikaträsket och börja leva nyttigare... Bäst jag hakar på tåget, annars får jag ju sitta själv med mina "kostcirklar" :-) ... Vi hade ju som sagt en mycket trevligare dag idag. Inga raseriutbrott alls utan bara en solskensglad liten Alice som blev fin i håret hos frisören och imorgon är det min tur att få lite ordning på trasslet... Just nu blir man nästan rädd när man ser allt hår som lossnar postgraviditet... Oktober månad är ju bröstcancermånad och vi passade på att köpa lite fina rosa disksaker på ICA till förmån för bröstcancerfonden. Rosa diskborste, disktrasor och soppåsar... Jättefina men man tycker ju kanske att en större del av priset borde gå till bröstcancerfonden, eller?

Nu är det dags att krypa ner i sängen igen för snart somnar jag här i soffan med datorn i knäet...

tisdag 12 oktober 2010

-Det var inte en bra dag idag...

Så sammanfattade Alice dagen när hon låg i sängen efter att ha borstat tänderna och vi skulle gonattpussas... Och visst hade hon rätt... Fast solen sken hela dagen så var det ingen bra dag idag... Morgonen började hyfsat med att vi pysslade en fin prinsessteater och gjorde maskeradmasker av pyssel som kom med en tidning som hon fick av mormor igår. Men det ena efter det andra hände som gjorde att hon totalt tappade humöret om och om och om igen och dagen fylldes med mycket tårar gråt och skrik. Det är så svårt att få henne att förstå att det inte är okey att bete sig hur som helst mot sina kompisar och att ingen kommer att komma och vilja leka med henne när hon är så otroligt ego. Jag vet inte om det är en mognadsgrej som hon kommer att växa ifrån eller om vi verkligen måste gå så långt att vi "skickar" hem kompisar/omedelbart packar ihop och åker hem när hon börjar spåra ur så hon ser att det blir en konsekvens när hon inte beter sig okey. Självklart har ju alla barn lite samarbetssvårigheter ibland och lite ovilja att dela med sig av sina saker men detta är något alldeles extremt... Det gör mig så ledsen att ständigt behöva vakta henne så hon "sköter"sig.Hon vill dock absolut inte prata om vad som har hänt när hon har lugnat ner sig så hon vet ju att hon har "fel"... Det är ju också extra svårt med tanke på att hon nu är storasyster och vredesutbrotten och humörsvängningarna kan ju till en stor del bero på detta... Jag vill ju självklart lägga mer energi på att fokusera på positiva saker vi kan göra tillsammans men nu är det svårt när varje annan liten sak som även mat, påklädning och undanplockning blir till tjat, tjat och mer tjat. Men om hon inte äter så blir ju ju humöret om möjligt ännu sämre. Idag var också självklart dagen då Isac har skrikit mer än vad han har skrikit hittills i sitt drygt 3 månader långa liv... Tror inte att det är något fel som magont eller dyl utan att han mer påverkas av den negativa energin som flödar och att jag är spänd som en fiolsträng och får bita mig i tungan för att inte ryta i åt Alice så att han blir livrädd... Nej det var verkligen ingen bra dag precis som Alice sa när jag frågande henne hur hon tyckte att dagen hade varit...

måndag 11 oktober 2010

Spara och förvara...

Jisses vad grejer man sparar på... Vi har ju bott i vårt hur i lite mer än ett år nu och vi har ju precis fullt av grejer som vi absolut inte har någon användning för... Halva garaget är ju fortfarande fullt med lådor som jag aldrig kommer att packa upp... Jag saknar dock förtfarande efter ett helt år ännu en låda med ljus och lite annat... Fattar inte vad den är... Tycker att jag har gått igenom alla men... Dessutom saknar jag en röd vindfleeceoverall från PoP som jag hade till Alice när hon var liten och som jag väldigt gärna skulle vilja ha till Isac nu men... Nu när jag har sällskap av min mamma denna vecka så tänkte jag att jag skulle få tummen ur och rensa lite. Tänkte börja lite med garderober och några köksskåp som jag blir precis vansinnig varje gång jag öppnar och det mer eller mindre rasar ut grejer ur... Alice rum behöver som vanligt en genomgång också så klart. Tittade på en ny förvaringsmöbel till henne idag på IKEA
Stolmen 120x50
Började så smått att bearbeta henne att vi ska plocka ut hennes kök och docksäng som hon inte längre använder så mycket för att göra plats för en ny möbel... Det var inte poppis!!! Vad hon inte vet ännu är att det kommer att komma ett fint dockskåp på möbeln när hon fyller år om en månad. Tyckte det skulle vara praktiskt att ställa det på en låg byrå så att man kan fylla lådorna med saker... Fattar som sagt inte att det kan bli så gräsligt mycket småsaker som ligger och skräpar... Alice älskar pyssel av alla de slag så vi behöver nog få in en hurts med många lådor för att lägga allt smått också Kommer bli kaos annars när lillebror Isac börjar att röra på sig (det blir det nog ändå men man kan ju försöka lindra det lite)

söndag 10 oktober 2010

Ensam men inte själv...

Idag åkte D till Kina igen... Det är andra gången i höst och det kommer att bli en gång till innan jul... Förra gången åkte jag ju till Sala och denna gången så har vi fått besök av mormor. Det känns skönt att ha lite sällskap för att inte tala om vilken enormt uppskattad hjälp jag får. Vi har ju sällan eller aldrig möjlighet till barnvakt för att ha "egentid" tillsammans D och jag men det gör faktiskt inte så mycket...
Hoppas på att även jag kommer iväg på en Kinaresa nästa höst...
Jag läste på min kära väns L´s blogg om diverse kulinariska läckerheter... Jag måste helt enkelt börja laga bätte mat för det lät vansinnigt gott... Jag kan dessvärre meddela att vi idag har ätit stuvade makaroner med stekt falukorv till lunch och hemlagad pizza till middag... Sorgligt men sant...

fredag 8 oktober 2010

Nattsudd...

Oj vad jag är uppe sent... Det händer ju nästan aldrig för jag är ju kvällstrött så det förslår. Fredagsmyset är uppätet för länge sedan... Vi åt hämtad Kinamat inne hos bästa grannarna... Hade fixat FEI-TV och 23:15 började hoppningarna... I början var det ruggit svårt att hålla sig vaken men mot slutet blev det spännande värre och Rolf-Göran hoppade en superfin 0-runda och ligger nu på finalplats för slutfinalen men det är ju en runda kvar och det är ju den jag nu sitter och väntar på...
Rolf-Göran Bengtsson och Ninja La SillaMen är det inte lustigt för båda de små änglarna som i vanliga fall inte har några problem med att nattas och sover så gott om nätterna har "krånglat" nu ikväll. Isac ville inte sova först men jag tror han hade lite magknip för efter ett par rediga pruttar så lugnade han ner sig och somnade. Alice vaknade för en liten stund sedan och ligger nu och snyftar och snorar i sängen. Hon är inte förkyls men skriker man tillräckligt mycket så blir man ju snorig och då kan man ju gråta lite till över att man är snorig... suck... Köpte otroligt fina dreggellappar till lille IsacOapip Kanonbra pris och service! Det fanns massor att välja mellan, de är jättefint sydda och snygga tyger och jag fick dem jättesnabbt...En liten bild på Isac när han gymmar i sitt fina babygym

torsdag 7 oktober 2010

Me&i mops!!!

Idag har jag lagt till den här bilden i kanten av min blogg. Om du klickar på den så kommer du till en sida i tidningen mama där du kan läsa lite om Cecilia Blankens samarbete med me&i och även hämta hem en HTML-kod att lägga på din blogg för att visa att du gillar me&i.Kläderna som Cecilia har designat är SÅ fina och om du är sugen på att se, klämma och prova eller bara beställa rakt av så är det bara att höra av sig till mig...
Söta mopsar för söta små barn
Idag vaknade Isac vid 6:30, blev påklädd och somnade om... Vaknade kl 11:00 när jag var hos min kära vän L och blev bjuden på lunch! Åt och somande sen om i bilen på vägen hem kl 14:00. Väl hemma blev det blöjbye och sedan somande han i gymmet... Väldigt mysigt... Igår kväll var jag grymt trött så jag skulle nog ha behövt sova så mycket idag jag med... Nu ska jag strax iväg på me&i-träff. det är faktiskt lika roligt varje gång tro det eller ej...

onsdag 6 oktober 2010

Utvecklingssprång och expolosion...

För några dagar sedan beställde jag hem Trotsboken för jag tänkte att jag kanske skulle ha någonting att läsa och nicka igenkännande till när 4-åringens humörsvängningar gör mig gråhårig. Boken handlar ju inte bara om sura småbarn utan även om besvärliga bebisar... Jag har konstaterat att Isac som varit ovanligt gnällig de senaste dagarna nu troligtvis är inne i en förberedelsefas vid ett utvecklingssprång som brukar komma vid 4 månader. I förberedelsefasen kräver barnet extra uppmärksamhet och är allmänt jobbigt... Jag gillar att de skriver det så, utan att försköna det... När förberedelsefasen är över kommer själva utvecklingssteget... Sedan blir barnet gladare och mer självständigt... Intressant... I promise to keep you posted... För Alice finns det dock inget hopp... Eller riktigt så illa är det förhoppningsvis inte men det tar nog lite mer tid för lilla fröken att komma ur den übergnälliga fas som hon befinner sig i nu... Ska läsa lite mer och se hur vi ska komma ur situationen på bästa sätt...
Igår var vi på ridskolan här i Bankeryd och tittade på några vänners ponny. Söt och trevlig modell och man blir ju nästan lite sugen faktiskt... En mycket nöjd Alice fick skritta runt lite på ridbanan och vi får väl se om det kan bli några riktiga ridlektioner så småningom. På kvällen fick vi storfrämmande från Gränna och vi lagade mat och fikade. Väldigt trevligt för det var alltför länge sedan vi sågs...

söndag 3 oktober 2010

Helgen som snart är slut...

... har fyllts med bland annat me&i-säljmöte i Borås. Vi fyllde en bil med 4 tjejer och Isac och var borta nästan hela dagen igår. Det är så roligt att träffas sina kollegor och bli lite peppad och få inspiration, stöd och nya idéer. I onsdags släpptes det nyheter i me+-kollektionen för de lite större barnen. Hela kollektionen är så fin att jag har köpt in samtliga tjej-tees (lite längre och smalare modell) och tights i den minsta storleken att ha till Alice när hon växer i dem. De kommer ju inte att finnas att köpa då så det är bäst att passa på... Tror nog att hon kan ha dem kanske redan till våren och om inte annat definitivt nästa höst... Titta in på me&i hemsida du också och hör av dig om du vill beställa något eller kanske till och med ta tillfället i akt och vara värdinna. Om du har 8 gäster eller fler på din träff så får du mer pengar att handla för (300kr). Ta chansen! Det är ju alltid trevligt att träffas sina väninnor och fika lite...
Igår kväll hade vi besök av goda vänner och vi bjöd på den godaste fisksoppan jag vet... Det blir så mycket soppa att vi aldrig gör den när vi är själva och när man ändå håller på så är det ju lika bra att göra mycket och passa på att både njuta av god mat och trevligt sällskap. Förmiddagen idag ängnades åt lite trädgårdsarbete. Vårt fina vildvin som en gång täckte hela skorstenen på vår uteplats blåste ner en kväll i förra veckan och skadades så att det inte gick att få upp det igen. Nu är allt borta och jag ska plantera nytt. Jag tycker faktiskt att det är jättefint och saknar det även om vissa anser att det nästan är ogräs... D klippte gräsmattan och vi fikade hos grannarna... Nu händer det inget mer idag förutom lite slappa i TV-soffan framför The Event som började förra veckan och som jag inte riktigt har bestämt mig om jag gillar eller inte men jag är definitivt nyfiken på att se veckans avsnitt. I vanliga fall brukar jag ligga steget före när det gäller TV-serier och titta på datorn för att slippa reklam men denna går på SVT och ligger bara några dagar efter den sänts i USA. Hösten är ju ganska skön på det viset att man kan tända en massa ljus och krypa ihop framför brasan/tv:n. Jag tände 24 st värmeljus häromdagen av lite olika märken/kvalitéer. Bäst brinner ljusen från Yankee Candle.
Clean Cotton är en favorit...

fredag 1 oktober 2010

TGIF...?

Ja det var otroligt skönt att det blev fredag till slut. D kom ju äntligen hem från Stockholm igår men eftersom jag hade 2 me&i-träffar igår em/kväll så hann vi ju inte direkt träffas... I förmiddags var vi i kyrkan och tog farväl av en mycket kär vän... Det var en ljusglimt i sorgestunden att se att hela kyrkan var full av människor som ville ta ett sista farväl. Det är fruktansvärt orättvist och ofattbart att vi inte längre har vår vän hos oss det känns väldigt tungt just nu. Han kommer för alltid att leva kvar som en fantastisk person i våra minnen. På något konstigt vis går livet ändå vidare och vi har haft mys i soffan med popcorn och nu har D nattat både sig själv och Alice medans jag har bänkat mig framför Idol Isac sover men han har inte ätit kvällsflaska ännu så det tar nog ett tag till innan jag kommer i säng...