tisdag 19 oktober 2010

Ingen bullmamma...

Idag skulle vi baka chokladmuffins tyckte Alice och eftersom regnet envist droppade utanför fönstret så tyckte jag nog att detta var en ganska bra aktivitet för en tisdag fm. Men allvarligt talat... Hur svårt kan det vara??? Jag kan verkligen inte baka!!! Vi gjorde samma recept i förra veckan men då var det mormor som höll i vispen och muffinsen blev hur bra som helst men inte dessa... Torra utanpå och helt rinniga i mitten... De skulle ju bli kladdiga??? Till och med Alice sa att hon inte ville ha sin efter halva och lämnade... Då är de ju verkligen inte bra... Bra eller dåligt??? Kanske nyttigare att sluta försöka baka för även om det inte blir bra så är det ganska svårt att låta bli att äta upp... Apropå att vara värdelös i köket... Har ni sett att Nestlé gör reklam för banmat på TV? I reklamen syns en massa barn med väldigt kladdiga munnar. Barnen är mellan cirka 1,5 och 3 år gamla skulle jag tro... Med risk för att reta upp någon men seriöst... Vem ger barnmat i burk till så stora barn? Barnmat i burk är vidrigt, luktar så man mår illa och innehåller ju till mesta dels vatten (inte så konstigt att ungarna är kladdiga om munnen eftersom maten är bara blask...) Jag har aldrig gett Alice nån mat (förutom fruktpuré) från en burk och jag kommer heller aldrig att ge sörjan till Isac. Skulle du själv vilja äta microvärmd färdigmat varje dag??? Nej jag skulle inte tro det... Som tex den Tacogratäng som man ska hälla i en form och ha på ost och in med i ungen 45 min för ett" ospeciellt tillfälle"... På 45 min hinner man laga de flesta vardagsrätter. Om jag kan så kan alla för jag kan ju inte ens baka kladdmuffins!!!

3 kommentarer:

A hockey and figureskating mom sa...

Jag håller med om barnmaten. Vill också meddela att jag nu har börjat blogga igen. Är så mycket här men släcktingarna vill gärna veta vad vi har för oss så jag ska göra ett allvarligt ryck. Håller på at fixa sidan när jag har tid. hälsa alla!!

malin sa...

Jag håller med om barnmaten, men nu var det ju så längesedan som jag hade med det att göra. Men jag använde dem dock någon gång som sista utväg eller om man inte var hemma på lunchen.

Ge inte upp bakandet! Det blir bara bättre och bättre med träning. Nu har du ju lärt dig att sänka värmen lite och ha dem inne en lite längre stund. :)

Kram

malin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.