söndag 26 februari 2012

Firad...

Idag blev jag visst ett år äldre... Kanske inte något att fira så där jättemycket egentligen men en bra anledning att bjuda hem goda vänner på mat och dryck igår... det blev fetaostknyten med chiliflakes och lax i ugn med en väldig massa god sås och passionsfruktspannacotta som, trots att jag först glömde gelatinet blev riktigt lyckad... En hel del vino, spel och prat till in på småtimmarna... Mycket lyckat!!! En fin present fick jag i form av en mycket efterlängtad iPad som jag nu premiärbloggar från. Måste dock hitta en bättre app för iPad att blogga från... Idag var kusinerna och faster H och farbror K här för lite födelsedagsfika och jag fick fina blommor och vi lite välbehövlig hjälp med nätverk och ljudkort till laptopparna mm. Nu är Alice mycket nöjd "ägare" till en "egen" laptop som hon kan spela Kalle Kunskap (nya favoriten) på inne i sitt rum. Jag har krupit i soffan med onepiecen på och försöker hålla mig vaken på Wallanderfilen på TV4 men det går väldigt dåligt så nu blir det gonatt Zzzz...

tisdag 21 februari 2012

Skulle jag ju aldrig ha sagt...

Jag hade ju fräckheten att vräka ur mig att vi varit friska hur länge som helst och att jag typ vabbat totalt 2 dagar någonsin... Det var kanske inte det smartaste för någon retade det ju i alla fall... Som ett brev på posten kom först att det gick löss på förskolan (visserligen ingen sjukdom men det började genast att klia på hela mig) och sedan kom skyhög feber och yrande om myror i sängen och smurfar i taket på natten mellan fredag och lördag... Lite som en blixt från klar himmel faktiskt då hon gick och lade sig helt frisk (inte ens snorig) och vaknade upp 3,5 timmar senare med 41,2 i feber med örontermometer så det var väl säkert lite till... Febern var dock kortvarig och redan på söndagkvällen var hon feberfri utan Alvedon odyl i kroppen. I går var hon hemma med pappa och idag till förskolan igen... På eftermiddagen ringde de och jag fick hämta en mycket ynklig liten tjej som när vi kom hem hade hela 40,9 i feber... :-( Näsblod hade det också kommit lite (aldrig hänt förut) men hon är inte ens snorig... Kraftigt ont i magen vid två (kortvariga) tillfällen gör att jag nu funderar på UVI så imorgon blir det test på jobbet/hos doktorn...
På grundav sjukdom så stannade helgen upp lite och det blev ytterligare en städ och fix helg här hemma. Efter 2 vändor till IKEA och K-rauta är nu barnens rum nästan helt färdiga och vi ska bara fixa nya gardiner... Lyckades hitta schyssta tapeter till fyndpris till vårt sovrum nere också så nu har vi mer att fixa med...
Jag och vännen Linda hann ju föresten med att gå på Bröllopsmässa på Elmia i söndags också... Det var supertrevligt med lite "vuxentid" och jag provade till och med ett par brudklänningar... Det var jätteroligt eftersom de satt SÅ bra (lite stora faktiskt)... Snygga var de såklart och någon gång får man väl hoppas på att man blir gift... Jag har ju alltid "drömt om" att gifta mig på en strand någonstans... Kanske nästa höst??? ;-)

torsdag 16 februari 2012

Det händer inte så mycket just nu...

Eller egentligen så är det väl precis som vanligt allting och då tycker jag det är svårt att komma på något läsvärt att skriva... Vi har fått varit helt friska hela familjen hela året hittills... Ja vi var ju friska hela hösten också faktiskt... Det enda som besvärar är att Isac har så vansinnigt torr hud och lätt får lite eksem och kliar sig på nätterna så att han vaknar.... Nu har jag äntligen fixat lite bra salvor Mildisol och Locobase Repair och i natt sov han faktiskt hela natten och det var ett tag sedan... Skönt om det hjälper...!!! Vi firade såklart Valentines Day i tisdags med god mat och lite lyxigt god (och hutlöst dyr) ost, Gruyere och Apenzeller med några glas rött... Jag fick också väldigt fina tulpaner av D!!! Jag hade köpt några fina chokladpraliner också men de hann vi inte få i oss innan vi blev för trötta så de slank ner i går tillsammans med Sveriges Mästerkock, ett program som jag faktiskt verkligen gillar... Annars så ser jag faktiskt ingen TV längre... Jag gillade verkligen Greys Anatomy och en del andra serier och brukade alltid ladda ner och titta men jag har tröttnat (i alla fall för tillfället)... På jobbet går det också bra, förutom diverse teknikproblem... Ja min dator krånglar ju aldrig men några av de andra är lite problematiska och det är ju jag som ska försöka fixa till de lättare problemen som uppstår vilket verkar vara en helt omöjlig uppgift... (jag kallar dem handhavandefel...)
På lunchen var jag på Zumba och det ger en otroligt positiv energi och idag kändes det faktiskt inte som jag flaxade som en skadeskjuten kråka hela tiden utan att jag faktiskt höll takten någon gång ibland... :-)

torsdag 9 februari 2012

Alla pratar om...

Det är mycket LCHF i media just nu... Ja det har ju varit det ett tag och nu märker man även att det börjar pratas om det i fikarummet på jobbet och andra ställen. I går på en urtrevlig Lola-visning hos min kära vän Linda så blev det också prat om LCHF när alla hade provat klart de fina kläderna... Vi fick supergod tomatsoppa med vispad creme fraîche som passade för LCHF och en liten ruta mörk choklad till kaffet såklart. Jag är naturligtvis väldigt nöjd med att gått ner 25 kilo förra året och jag har absolut inga som helst planer på att sluta äta LCHF. Jag har aldrig mått så bra och haft så mycket energi... Det är roligt att dela med sig av tips och erfarenheter men det är fortfarande lite tråkigt att möta vissa som tror sig "veta" att det är farligt med LCHF.
Vad jag känner är viktigt (som min kloka vän Linda skriver på sin blogg) är att investera i hälsa och försöka göra det bästa för sin kropp. Jag har ju alltid varit lite skeptiskt till det här med träning men nu har jag ju sent om sider hoppat på tåget igen men jag kan väl inte säga att jag tycker det är SÅ roligt men det ger mycket energi och det behöver man ju all man kan få...
Lille Isac trivs bättre och bättre på förskolan... Ja egentligen har han nog trivts väldigt bra hela tiden men har väl inte varit sådär jättenöjd med att bli "dumpad" ute på den kalla mörka gården kl 07:05 varje morgon. Nu när det har varit så kallt så har de dock gått in redan från början och det har fallit mycket bättre i smaken... De sista dagarna har han förtjust vinkat hejdå och sprungit in för att hitta på något roligt!
Vi har valt skola till Alice och det blev Attarp... Vi fick ju ett sådant kanonmottagande när vi var där... Hoppas det lilla vetgiriga hönan kommer att trivas. I morse rabblade hon upp världsdelarna på vägen till förskolan... -Vi bor i Europa, sen finns det Sydamerika, Nordamerika, Afrika, Oceanien och Asien, mamma...!!! Då blir man faktiskt lite mer än stolt!!!

lördag 4 februari 2012

Full fart..

Veckorna går ju onekligen lite snabbare när man jobbar... Alices balett, gymnastik, öppet hus med Lola och en Lola-visning hos min vän Maria bara susade förbi... Jag hade typ bjudit 80 personer på Öppet hus men det var bara drygt 10 som kom... Jag antar att många precis som jag har extremt späckade scheman... ;-) Tack till er som kom! Det var såklart en jättetrevlig kväll... (vem gillar inte att att prova kläder och dricka kaffe???) I går var det fredag och början på en förhoppningsvis lång tradition med tidig bortamatch med fredagsmys... Vi var hos Gladhs igår och det var hämtat från Taste of Beirut... Gott!!! Nästa gång blir det hos oss och det är om man säger så ett väldigt delikat huvudbry att fundera på vad vi ska ta med oss hem då... Vi älskar att äta gott på fredagar men orken finns inte riktigt där varje fredag för att laga till något... En klassiker är ju skaldjur men kanske inte varje fredag... ;-) Vid 20:30 var det dags för hemfärd och det kändes skönt att ha haft det kanontrevligt utan att det blir sådär jättesent... Vi somnade i soffan med varsitt glas rött och På Spåret på svtPlay... Isac bestämde sig redan vid 00:30 tiden att han skulle göra sitt allra bästa för att hålla oss vakna en stor del av natten så det är lite segt nu på morgonen när vi sitter i bilen på väg till Göteborg och Universeum.