torsdag 5 januari 2012

En kort vecka och funderingar..

Den första jobbveckan gick verkligen snabbt, dels för att den ju faktiskt var lite kortare och dels för att det ju faktiskt är så fantastiskt roligt att spendera hela dagarna med vuxna, vakna människor och slippa ha dåligt samvete för att jag inte städar och bakar etc medan Isac sover... Isac har föresten skolat in jättebra på förskolan med D denna vecka... Jag visste att det skulle gå bättre med D... :-D Nästa vecka blir det helt på riktigt... Det ha ju varit lite lyxigt att vi har varit båda hemma på morgonen och kunnat hjälpas åt med påklädningar och frukost. Nästa vecka blir det lite tuffare när jag är ensam men det löser sig nog... Nu är vi på väg till Sala över helgen. Barnen sover och D kör(i fall nån trodde att jag bloggar och kör samtidigt) Jamg och Alice har kollat på Barbie Nötknäpparen... Mycket balett nu... Alice fick ju ny balettdräkt och skor i julklapp så nu ser hon fram emot att dansen börjar... Sen är det ju faktiskt snart dags att välja vart hon ska börja skola också blev jag påmind om när jag läste vad en bekant som har en lika gammal tjej som Alice hade skrivit på Facebook... Åhh... Vad jag önskar att det hade funnits en Montessoriskola i närheten... Eller i alla fall något privat alternativ på vår sida av stan... Från vad jag har hört så verkar Bankeryd vara någon slags avdumpningsplats för lärare totalt utan ambitioner och entusiasm som bara vill sitta av tiden till pension och det låter ju inte så lovande... Det finns ju Attarp och Kyrkskolan att välja mellan men jag har verkligen ingen aning om hur vi ska göra utan ska gå på Öppet Hus på båda och se om man kan få någon känsla...
För övrigt så har jag nu investerat i min hälsa och inhandlat träningskläder och bokat in tre pass nästa vecka... Jisses vad jobbigt det kommer bli... Tur att jag ska vila upp mig lite i helgen först!!!

11 kommentarer:

Lena sa...

Montessoriskolan som öppnar till hösten på strandängen? Ganska nära i alla fall :D

Anonym sa...

Krisna skolan??

Josefin sa...

Det blir ingen Montessoriskola på Strandängen till hösten tyvärr... Alice går ju där på fsk så hade det blivit så hade hon självklart börjat där...
Kristna Skolan är inte ett alternativ för oss... :-(

Ida F sa...

Den bilden av skolorna i Bankeryd har inte jag. Men det är klart att den kommunala skolan ska ha som ansvar att alla barn mår bra och inte att toppa eleverna. Vill man det får man väl söka sig till nåt privat. Jag blev lite provocerad, men har man som ambition att låta sitt barn lära sig allt från början är nog det kommunala inget alternativ.

Josefin sa...

Nu tror jag nästan att du skämtar med med Ida för jag har väl inte skrivit något sådant...? De här sakerna har jag ju hört från föräldrar som har sina barn på Attarpsskolan... Jag hoppas ju att det inte stämmer...? Jag vill naturligtvis inte att hon ska behöva sitta och vänta in att resten ska lära sig läsa och skriva när hon redan kan det... Precis så var det för mig i skolan och jag minns fortfarande hur tråkigt det var... Det är sådana socialistideer som har hjort att Sverige numera har en av de sämsta skolorna i Europa... Jag blir provocerad av de som inte bryr sig om att se till att sina barn går bästa möjliga barnomsorg och skola utan bara dumpar av dem på närmsta möjliga för att det är smidigt ...

Anonym sa...

Var finns det balett för 5-åringar? Har kollat runt lite utan att få napp... har ni stått i kö länge? Förkunskaper?

Ebba sa...

Vi har ju bytt från privat skola till Attarpsskolan och jag känner inte alls igen den bilden? Mina barns lärare är mycket engagerade och gör en massa roligt med baren, dessutom har ju den kommunala skolan lite större resurser än mindre friskolor (man kan tycka vad man vill om det, men det är ju den krassa sanningen, ju fler elever, dessto mer pengar till skolan eftersom skolpengen följer barnet). Nu är jag absolut inte emot friskolor, tvärtom, de behövs verkligen! men, att säga att den kommunala skolan inte får toppa sina elever är ju löjligt, även den kommunala skolan ska enligt den nya skollagen se till att ALLA elever når sin maxkapacitet, visst fattar även jag att det kan vara svårt med knappa resurser, men det är i alla fall målsättningen.

Jag blev faktiskt positivt förvånad över vilket engagemang det finns på attarpsskolan. Så jag antar att det kan se lite olika ut? Min son som går på högstadiet är också mycket glad för sina lärare och tycker att de är jättebra.

Men, hade det funnits en friskola i bankeryd hade kanske valet av skola inte varit lika självklart. nackdelen med att skjutsa barnen långt till skolan är ju att de inte får den där spontana kontakten med grannskapet som man får när man går tillsammans i skolan. Men det kanske inte påverkar er så mycket eftersom Alice redan har kompisar nära?.

ja ja, mina tankar om ditt inlägg! Hoppas jag inte förvirrat dg mer!
Kram!

Ebba sa...

och, Både Engla och Elias ligger i framkant och de få andra uppgifter som även ger dem utmaning, ingen ska sitta och vänta på att de andra ska lära i kapp, varken på privata eller kommunala skolor. :-)

Josefin sa...

Verkligen jätteskönt och roligt att höra Ebba! Det är ju tyvärr så att man lätt lyssnar mer på de som berättar att de är missnöjda (kanske för att de oftast skriker högre än de som är nöjda... ;-) Bra att få höra bra saker... Det är många faktorer som är betydelsefulla när man väljer skola... Den sociala biten är ju som du skriver också mycket viktig... Det ska bli spännande att gå på öppet hus!

Josefin sa...

Alice går på barndans på Medborgarskolan. Den bygger på klassisk balett. Hon gillar den jättemycket!

Ida F sa...

Algot kan inte läsa men är mycket duktig på matematik. Han går bara i nollan på Attarp och vi tycker att de möter honom som individ på ett fantastiskt sätt. Han går i Rubinen f-1 och vår erfarenhet är på inget sätt allsidig. Men vi är mkt nöjda.

Barnens kusin gick på Hisingstorpsskolan tidigare, han är 19 nu. På den siden skulle det vara den bästa kommunala skolan med inriktning mot någon speciell profil, kan ha varit Reggio-Emilia? Han började ettan ett år tidigare än sina jämnåriga och när jag hälsade på hans klass i femman så var han mer eller mindre utpekad som frökens lilla hjälpare. Totalt oinspirerad och vansinnigt duktig i sig själv. Han har sedan gått sina sista sex år på Grennaskolan och där har de varit mycket nöjda.
Vi har valt Attarp av många skäl, dels att det är nära till skola och skolkamrater men dels har jag god kontakt med skolan i jobbet och då mött bra och nöjda föräldrar, elever och lärare.