fredag 18 mars 2011

Veckorapport...

Som vanligt när vi har besök här hemma så blir det extremt sparsamt med uppdateringar på bloggen men nu tänkte jag passa på att uppdatera lite medans Isac sover middag ute på altanen. Vi har haft hur mycket aktiviteter som helst för oss denna vecka... Vi började måndagen med att ta en sväng på stan och sedan hade jag en klipptid på Mix. Det blev riktigt bra och jag är glad att jag inte väntade (det var ju bara 3 veckor sedan jag klippte mig men det blev ju så fruktansvärt illa då) På kvällen hade vi en föreläsning om Montessoripedagogik på vår förskola Strandängens Montessoriförskola. Det var jätteintressant och väldigt bra gjort av de som föreläste. I tisdags var jag hos min väninna K som också har en liten Isac som inte är så liten som min... Han är några månader äldre och en STOR kille. Det är så roligt att träffas och fika med sina vänner nu när man är föräldraledig. Jag vill verkligen prioritera det för snarare än vad man tror så är barnen stora, ska till förskolan och man själv till jobbet. Alice och mormor hade lite kvalitetstid och spelade spel och läste böcker medans jag och den lille terroristen som förstör allt var borta... På eftermiddagen hade Alice sin gymnastik. Hon gillar den jättemycket och lyssnar bra på ledaren och försöker verkligen göra det som ska göras och och jag känner att det är väldigt bra att lära sig att vara i grupp med andra barn utan att mamma är med. Förskolan är ju en sak men det verkar vara många barn i Alice ålder som har svårt för att vara utan föräldrar en liten stund på aktiviteter och det tror jag att man måste träna på. I ondags gjorde vi inte så mycket mer än storstädade i huset. Fyy vad damm och hundhår syns bra när solen lyser... påp eftermiddagen fick vi besök av Maria och hennes pojkar. barnen lekte jättebra men det blev tyvärr en ganska kort stund för jag hade bokat bio på kvällen. Vi såg Black Swan som jag tyckte var en av de bästa filmerna jag har sett faktiskt. Jag ser sällan film eftersom jag oftast tycker de är väldigt förutsägbara men det var inte denna. Jag har alltid älskat balett men naturligtvis aldrig dansat själv eftersom jag redan som barn var lite "halvtjock"..
Alice har ett smyckeskrin med ballerina som såklart spelar musiken ur Svansjön.
På tal om halvtjock så kan jag ju också nämna att jag är vääldigt nöjd med framstegen med LCHF. Jag vägde mig idag och har sedan 10 jan gått ner 6,2 kg. Det tar sig... Igår hade vi föräldragrupp på BVC och pratade lite om barns lek och böcker och tv för små barn... Bra att få en liten uppdatering för Isac bara är ju mest... Jag ska verkligen försöka sätta mig lite mer med honom på golvet och leka. Om han har tid föresten för han kryper ju runt galet snabbt nu och går längs alla möbler... Vi gjorde en sväng in till stan på eftermiddagen och handlade lite till barnen. Alice fick en orange vårjacka och jeans och Isac fick hängseljeans.
Sådana här hade man ju själv på 70-talet
Vi tog en sväng till Ica maxi på en gång när vi ändå var i stan och det visade sig vara en mycket bra idé för där var inte alls mycket folk... Skönt att slippa stimmet på fredagar... I morse hade det ju varit bra skönt om manhade kunnat stanna kvar i sängen... Isac vaknade redan kl 2:30 av någon konstig anledning och jag märkte redan när jag slog upp ögonen att det var något som var fel. Det var ljust...? Tyvärr av helt fel anledning visade det sig när jag kom ut i köket och såg den enorma mängden snö som redan då hade kommit. jag sov inte särskilt bra de resterande timmarna eftersom jag visste vad som väntade när jag vaknade.... Gjorde värsta megainsatsen och skottade superfint... Skönt att mamma var här och kunde ta hand om barnen medans och när jag sedan kom in genomsvettig och behövde duscha... Vi hann precis till simskolan med andan i halsen. Plogningen till och i stan lämnade ju en del att önska.... Sedan blev det a6 och lite mer shopping... Jag köpte ett ljusbrunt underlinne/klänning med spetskant från Joy (har ett vitt sedan tidigare som jag använder till allt nästan) och Alice fick några böcker på bokreans slutspurt. Sedan blev hon ansiktsmålad och jättefin. Snart dags för lite fredagsmys... Vad myser ni med...?

3 kommentarer:

Fotograferande fembarnsmamma sa...

Hej! Passa på att njuta medan du är hemma :) Jag myser med avocado, tacofärs, riven ost, tomat, gurka, lök, cream fraiche, taco sås och ett STORT glas vitt vin :) Men det tog jag nu efter tjejerna (4 st här ikväll) gått till tonår. Förebild ;) med bubblevatten på fredagen.

Så kul att du gått ner så mycket! Jag sa ju att du såg smal ut!

Kram Maria
http://mariasdagbok.blogspot.com/

Fotograferande fembarnsmamma sa...

Hej! Passa på att njuta medan du är hemma :) Jag myser med avocado, tacofärs, riven ost, tomat, gurka, lök, cream fraiche, taco sås och ett STORT glas vitt vin :) Men det tog jag nu efter tjejerna (4 st här ikväll) gått till tonår. Förebild ;) med bubblevatten på fredagen.

Så kul att du gått ner så mycket! Jag sa ju att du såg smal ut!

Kram Maria
http://mariasdagbok.blogspot.com/

Josefin sa...

Bra tänk Maria! Glöm inte bort att det finns massor av kolhyderater i tacokrydda och sås. Det är sådana som är enkla att ta bort genom att krydda själv... Vin dricker jag nästan varje fre och lör (1 glas). Det är för gott att sluta med och man måste ju lyxa med något... Kram