lördag 19 mars 2011

Promenad i solen?

Ja ja ALLA har varit ute och gått och suttit i den härliga solen idag... Jag vet inte riktigt vad som hände med dagen men jag har ialla fall INTE varit ute... Alice och jag var på 4 årskalas på förmiddagen och efter att ha ätit lunch så åkte hon med mormor för att gå på bio. (Hur skulle jag kunna veta att det skulle bli en strålande dag när jag bokade biljetter...) Isac och jag skulle gå ut men det slutade med att han somnade i min famn när han åt och jag hade inte hjärta att knöla på honom en overall han fick sova i sin säng istället... Sover fortfarande och det är därför jag sitter här framför datorn... Jag kan förövrigt rapportera att han fortfarande i princip matvägrar ALLT som inte är gröt eller ersättning... Häromdagen köpte jag i desperation någon ekologisk kycklinggryta i hopp om att han skulle gilla köpt mat istället för hemlagad... Seriöst... Det såg värre ut än det som kommer i blöjan. Hur kan något barn äta sånt? Jag kan inte sitta och säga -Mmmm... över något som luktar och smakar så vidrigt att jag inte ens kan känna efter med läpparna om det är lagom varmt. Jag fick dock tips om att sötpotatis kan vara bra att prova med så nu ska jag gå upp och koka en som han ska få när han vaknar.
Även jordärtskockor ska tydligen falla små kräsna barn med känsliga smaklökar på läpp. Har du något tips på hemlagad mat som ditt barn gillar/gillade?

1 kommentar:

Mamma Marlene sa...

Haha fan va dålig ja känner mig nu när du skriver så! Är så fruktansvärt lat med maten till Lilly. Till John lagade ja ju desto mer hemmagjort men till henne... Hmmm. Hon äter ändå de mesta så de blir lite utav varje. Men testa med avokado till isac. De brukar va en hit. De kan man blanda ihop med det mesta. O du, vi måste ses snart!! Herregud Lilly blir 7 månader idag. Vart tog tiden vägen?