torsdag 20 januari 2011

Men var f-n tog shoppinglistan vägen...?

Jisses... Hela förmiddagen lusläste jag recept efter recept, kollade kyl och frys samtidigt som jag shoppade på ICA24 med hemkörning. Tänkte att jag skulle få en leverans imorgon em/kväll. Det är ju så skönt att slippa dra runt i affären med barnvagn (och D kommer ju hem så sent på kvällarna)... Hade bara några småsaker kvar när jag åkte för att hämta Alice på förskolan och när jag kom hem så är jag utloggad och listan tom.... J....igt dåligt måste jag säga!!! Hittade ingen info på sidan om att det var tidsbegränsat... Grr... Nu måste jag göra om allt men jag väntar nog tills D kommer hem ifall jag blir avbruten och allt försvinner igen. Idag har jag äntligen läst färdigt Matrevolutionen. Det känns skönt att vara med på "det rätta tåget" måste jag säga. Vad som oroar mig är hur det kommer att bli med våra barn. Maten som barnen får på förskola och skolor är ju "näringsriktig" efter de undermåliga kostråden som Livsmedelsverket utfärdat och är ju alltså full av socker, stärkelse och tillsatser... Återkommer med mer funderingar om detta... Vad tycker ni?

1 kommentar:

Anonym sa...

När man blir medveten om kosten, och vad det egentligen är vi stoppar i oss, känns det ju extra viktigt att barnen får del av detta oxå. Då tänker jag främst på alla tillsatser och bekämpningsmedel, halvfabrikat osv som barnen får på många förskolor. Mycket av maten innehåller oxå alldeles för mkt socker. Kolhydrater däremot, tänker jag att barnen mår bra av att få i sig en del när de växer.

Nåväl, vi bytte förskola till våra barn när vi blev medvetna om matens verkliga innehåll. Nu går de på en förskola som lagar all mat från grunden, och dessutom av kravodlade råvaror. Det finns förskolor som gör detta. Kanske främst privata, men även vissa kommunala har matprofil. Om man inte vill byta förskola kanske det är läge att uppmärksamma peronalen på maten som lagas och vad den innehåller. Det behöver inte vara dyrare att laga bra kost! Lycka till med din och familjens nya kost-resa!