lördag 26 juni 2010

Äntligen är prinsen här!!!


Nu är han född vår lilla Isac!!! Så här var det: Igår firade vi midsommar med bland annat dans kring midsommarstången vid Risbrodammen. Jag hoppade med i små grodorna lite extra med förhoppning att att något skulle hända... På eftermiddagen började det komma lite sporadiska värkar som faktiskt kändes en hel del... Dessa fortsatte under natten men var dessvärre inte särskilt regelbundna så jag trodde nog egentligen inte att de skulle göra nån större nytta. Fram på morgonkvisten blev det dock riktigt jobbigt och jag till och med kräktes av smärta ett par tre gånger... Det var alltså dags att ringa förlossningen. Vi var välkomna och vid 9-tiden skrevs vi in efter en inte alltför komfortabel bilresa... Nu var ju frågan om värkarna gjort nån nytta eller om det "bara" gjort ont... Öppen 6 cm!!! YES!!! Efter lite akupunktur (som jag tror gjorde varken till eller från) och en hel del lustgas öppnade det sig 3 cm till men vattnet ville fortfarande inte gå så barnmorskan (som var helt perfekt på alla sätt) tog hål på hinnorna och sedan var det nästan dags att krysta. Jisses, jag hade glömt hur inte skönt det är... Som tur var gick det snabbt. 15 minuter senare kom han...!!! Det tog alltså bara 2 timmar och 40 minuter från inskrivning tills han var ute...! Han såg så liten ut men vägde faktiskt 4070 g. och var 52 cm lång. Lite torr och skrynklig efter att ha legat och gottat sig 2 veckor för länge är han men det försvinner nog snart... Nu ligger han i sin plastbalja och sover gott. Har knappast varit vaken alls sen vi kom upp på BB. Han är inte alls särskilt lik Alice när hon var nyfödd. Tror att han kommer att bli mer lik Daniel än vad hon är... Daniel åkte och hämtade Alice på eftermiddagen och hon tyckte givetvis att han var söt men han var lite mindre än vad hon hade trott.. Imorgon fm. blir det läkarundersökning och sen vill jag hem. Vi ligger på 4-sal och är 3 st varav 2 födda idag så chansen att få sova något är väl ganska liten... Tack för alla grattishälsningar!!!

8 kommentarer:

Pysse sa...

Kram på dig gumman! Skönt att du slapp igångsättning och att allt gick bra.

Emma sa...

Grattis vännen!!!
Fan vad du är bra!!!
han är en riktig fining!, lik sin pappa tycker jag allt!

Ida Fridalius sa...

Vad skönt att du inte behövde gå längre inne på förlossningen, där kan man ju inte riktigt vara sig själv som hemma.

Kram och gratis igen!!

E sa...

Oj så fin! Grattis till Er allihopa och bra jobbat Josan! Hoppas du får lite vila snart. Och än en gång välkommen lilla prins.
Stor kram från Nylanders!

Gladh sa...

Åh, Grattis igen! En riktig sötnos minsann! Vad skönt att det inte tog längre tid ändå, men det är ju ändå inte direkt skönt som du säger...

Får väl se hur långt det blir mellan dem nu då!

Kramar till hela familjen!

Karin m fam sa...

Grattiskramar från oss och tack för sms! Hoppas allt är bra så att du snart slipper BB :-) SÅ fin han är, o fint namn oxå ;-)

malin sa...

Grattis! Viljen sot liten pojke! Sa skont att det gick sa snabbt som det gick. Kram till er alla, fran oss i Spanien

Magdalena sa...

Gratttis till lillkillen så söt :-) skönt att det gick bra kram Magdalena