måndag 21 juni 2010

9 dagar över tiden....

Ja det hade jag ju faktiskt inte räknat med eftersom Alice kom i tid... Jag började dock tänka på att när vi räknade ut när bebisen skulle komma med ägglossning och sånt så hamnade vi faktiskt på datumet 21 juni. Vid varje ultraljud som vi gjort så har datumet sedan blivit tidigarelagt gång efter gång så det kan ju faktiskt vara så att det är dagens datum som är det rätta och jag inte har gått över tiden alls... I alla fall så var jag hos barnmorskan idag och jag kan ju säga än en gång hur otroligt glad jag är för att jag bytte till henne... Hade aldrig i livet låtit den jag hade innan ens peta på magen än mindre göra en sk hinnsvepning som gjordes idag... Det är som en gynundersökning då barnmorskan försöker komma åt att dra lite i fosterhinnorna och på så sätt retas lite så att förlossningen kommer igång. Dessvärre så trodde hon inte att hon kom åt tillräckligt långt in så hon var tveksam till att det skulle fungera. I alla fall så känns det inget annorlunda nu jämfört med igår kväll så jag är nog beredd att hålla med henne...
Alice var med men hon var precis som förra gången mest intresserad av leksakerna och det var kanske tur det... ? Sedan köpte vi med oss mackor och åkte till Stadsparken för lite lek. Som avslutning blev det så klart en glass och sedan hem. M & J kom förbi en stund och fikade och jag fick lite välbehövligt sällskap... En liten skogspromenad med hund och barn hanns också med. Egentligen ska jag ju bara vara SÅ nöjd med att jag kan promenera som vanligt utan att ha ont och sova hela nätterna utan att behöva gå upp... Det är lyxigt att få så här mycket ledig tid... I morgon ska Alice till förskolan och jag tror att jag ska passa på att ta mig en ordentlig tupplur i min sköna stol på altanen... En långpromenad också kanske... Tur i oturen föresten att jag inte födde bebis idag för när min barnmorska ringde upp till förlossningen för att boka tid till mig på söndag för igångsättning om inget hänt innan dess så sa de att de var helt fullbelagda idag och fick skicka mammor till Värnamo och Eksjö... Jag vill INTE föda bebis där.. Om de säger att jag måste åka dit när jag ringer in om det drar igång så lovar jag att stanna hemma så länge att jag föder på 20 min på Ryhov... ;-)

1 kommentar:

Gladh sa...

Ah men eller hur, inte katten skulle jag låta mig bli ivägskickad lagom till det är dags, jäklar vilket liv det skulle bli då!

Jag tror mer på "ditt" datum än de som du fått efter UL, precis som jag egentligen tror mer på mitt (midsommarafton) än 28:e... Men men, jag fick tid för hinnsvepning nästa torsdag om det inte hänt nåt innan dess i alla fall!