söndag 1 maj 2011

Klart vi ska vara ute lite i det fina vädret...

...så sa jag till D när han uttryckte en viss tveksamhet över att jag ville åka till 4H-gården Vissmålen som hade familjedag idag. Det visade sig att det kanske inte var den bästa av idéer men men... Först körde vi jättefel eftersom vi körde efter Googlemaps, sedan visade sig att D hade lagt Isacs barnvagn i min bil istället för Saaben som vi åkte med. Det blev ganska tungt för honom att bära babyskyddet hela tiden... ;-) Men framför allt så var det ju isande kallt... Brr... Det blev en korv, ponnyridning, getklappning och en snabbtur i stallet innan vi stelfrusna packade in oss i bilen och for hem igen.
Annars har vi haft en riktig toppenhelg med goa vänner här både fredag och lördag. I fredags hade vi skaldjur och grillade tonfisk med auberginerullar som tillbehör som var riktigt goda:
Skär auberginen på längden i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg på tidningspapper och salta rikligt och låt de ligga i 1 tim så att de beskar ur. Torka av dem med hushållspapper när de blivit riktigt vattniga på ytan.
Gör en örtpasta på färska basilikablad (jag hade kanske 40 blad till 2 auberginer), finhackade vitlöksklyftor (4 st), ca 1 dl olivolja och 10 msk riven parmesanost.
Klicka på pastan på auberginskivorna och lägg en skiva mozarellaost på och rulla och sätt ihop med tandpetare. Ringla lite olivolja över dem och grilla sedan på grillen så auberginerna blir mjuka. (Receptet är lånat från någon LCHF-sida)
På valborgsmässoafton grillade vi egengjorda hamburgare med några andra goda vänner. Vi hade dukat på altanen och det var så fint ända tills vi satte oss till bords och det blev iskallt men det fick gå ändå. Naturligtvis hade vi inte heller tillräckligt med kläder på oss när vi gick till Majelden som Alice kallar den (Madicken går flitigt i CD-spelaren). Alice och Isac var varma och goa men vi vuxna frös rejält. Isac sov igenom fyrverkerierna men vaknade så klart på hemvägen och var sedan vaken till 00:00 (men satt helt stilla och knäpptyst i pappas knä hela kvällen medans vi spelade Buzz på PS2.)
Jag var aningens trött i morse efter att ha varit uppe till kl 02:00 på fredagen och 01:00 på lördagen men vad spelar det för roll när man har haft trevligt... Tröttheten tog dock ut sin rätt när jag försökte titta på Världscupfinalen i hästhoppning och kanske slumrade till en liten stund men jag såg ju vem som vann och det räckte ju. Jag jobbade faktiskt hos honom under en kortare period men jag trivdes varken särskilt bra i Tyskland eller med honom som arbetsgivare... När vi var på Vissmålen (där jag förövrigt jobbade som ridlägerledare under sommaren 1992) idag så tyckte jag för övrigt att hästarna såg både stora och lite halvt om halvt obehagliga ut så jag har nog blivit avvand...

1 kommentar:

Fotograferande fembarnsmamma sa...

Hästar ÄR stora och obehagliga... Kram!