lördag 15 januari 2011

Fest hela helgen!

Igår började vi fredagsmyset med Minisim 2 på Rosenlund.. Det gick bra men det var fruktansvärt mycket folk i omklädningsrummet... Jag blev nästan lite klaustrofobisk och hoppas verkligen att det inte är så varje fredag... Linda, Oliver & Lukas förljde med hem till B-ryd efteråt och vi fixade en grym kycklinggryta med bacon, svamp och grädde med riven parmesanost på toppen. Det var väldigt gott och vi blev rejält mätta så det räckte med en slät kopp kaffe efteråt. Jag tror att det är lite det som gör grejen med LCHF. Äter man riktig mat så blir man så mätt att man inte blir sugen på nått gott till kaffet efteråt. På kvällen hade vi goda vänner med barn över på middag och vi bjöd på helstekt oxfilé men blomkålsmos, sallad och bearnaisesås. Gästerna som inte äter LCHF tyckte blonmkålsmoset var väldigt gott så man kan ju verkligen bjuda på riktig festmat till alla med denna metoden. Jag hade skruit upp lite morötter, gurka och selleri med dipp till snacks och vi hade jordnötter. Jag var inte ens sugen... Tog 2 jordnötter och en gurkstav... Det har ju aldrig hänt förrut... Godiset (överbliven jätteask från jul med Toffiefee) hade jag inte en tanke på att smaka, var bara glad att våra gäster gillade dem så att jag slapp kasta dem... ;-) Ikväll har vi gäster igen och jag ska bjuda på fläskfilégryta med broccoli och lite annat gott (med massa grädde såklart) och parmesangratinerad sparris... Imorgon får gästerna blomkål- och broccolisoppa med knaperstekt bacon och ostflarn. Det receptet ser jag verkligen fram emot att prova, det ser ut och låter så gott!
Bilden är "lånad" från sidan jag länkat till...
Mycket snö har det kommit idag, Alice och Daniel har skottat och kämpat medans jag mysit inne i värmen med lillebror...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hmmm, alltså inget socker alls? Slut på fika och efterrätter nu då? Skulle jag tycka var svårt :-) Får du äta bär och frukt då?
"nyfiken som följer din blogg"

Josefin sa...

Hej nyfiken! Ja det stämmer... Inget socker och kolhyderater som bröd, pasta, ris osv. Jag är en fikagalning i vanliga fall och det är pga detta jag dras med en del extra kg. Har inte varit det minsta sugen faktiskt så jag tror att jag kanske kommer att lyckas denna gång... Man kan äta bär som tex hallon (gärna med grädde) men i början ska man inte äta några stora mängder om man vill se resultat snabbt eftersom alla frukter och bär innehåller fruktsocker.
Kram Josefin