tisdag 18 januari 2011

1000 besökare på min blogg idag!!!

Ja ni läste rätt idag har jag haft hela 1000 besökare här inne. Jag har som mest, som jag skrev om tidigare haft 80 st så det är ju en viss skillnad... Anledningen till detta är kanske inte tyvärr att jag har börjat skriva som en framtida Nobelpristagare el dyl utan beror säkerligen på att Kostdoktorn länkat till min blogg som en av dem som skrivit en liten "recension" om boken Matrevolutionen. Jätteroligt!!! Om det nu mot förmodan är några av er som skulle titta in här igen så har jag en fråga till er som kör LCHF. Vad och hur mycket äter ni en helt vanlig dag? Jag är lite orolig att jag äter för mycket men samtidigt så läser jag överallt om att det är viktigt att inte äta för lite för då ställer kroppen in sig på svält...? En vanlig dag hittills har sett ut ungefär så här:
Frukost: Kaffe med vispgrädde + ett paket knaperstekt bacon eller en näve hallon med cirka 1 dl turkisk youghurt och en svätt vispgrädde eller 3-4 stavar (fingerstorlek) prästost.
Lunch: Omelett på 3 ägg med 5-6 skivor prästost på, 4-5 skivor rökt skinka eller rostbiff eller rester från gårdagens middag.
Middag: Stekt kycklingfilé eller laxfilé med bea, kokt broccoli eller gräddig gryta på fläskfilé, bacon och svamp med blomkålsmos eller ...
Ibland blir det ju lite si och så med maten när det kör ihop sig med småttingarna men om jag blir hungrig så har jag som mellanmål ätit ost eller några skivor rökt skinka eller rökt lax eller en smoothie på några hallon, turkisk youghurt och vispgrädde.
Jag måste verkligen sätta mig ner och läsa recept och storhandla... Det ska i och för sig bli väldigt roligt eftersom det finns så mycket goda recept att välja bland men det skulle ändå vara kul att höra vad som är era frukost, lunch och middagsfavoriter?
Gör ni egen bearnaissås? Det här receptet och bilden är lånade från LCHF ReceptIngredienser:

200 gram smält smör

2 äggulor

1 par msk finhackad lök

1 dl vitt vin

2 msk vitvinsvinäger

1 krm dragon

1 krm persilja

salt och peppar

Gör så här:
Häll vitt vin, vinäger, lök och kryddorna i en såskastrull. Låt det koka upp. Låt sjuda tills det är ungefär 2 msk kvar. Om man är petig kan man sila detta.

Tag kastrullen av plattan och låt svalna en stund. Vispa ned äggulorna. Då brukar det tjockna på en gång.

Ställ tillbaka kastrullen på eftervärmen och vispa försiktigt ned smöret. Lite i början och sedan kan man öka på takten. Börjar såsen skära sig kan man ha i mera vätska eller visapd äggula.
Jag har aldrig gjort egen men jag ska kanske prova...

Idag var Alice på förskolan. Vi var sjukt sena eftersom jag stängde av larmet istället för att snooza men det blev ändå rätt bra eftersom jag och Isac var bjudna till en väninna på mamma/barn-fika och eftersom vi var så sena så kunde jag åka direkt dit. Det var som vanligt väldigt trevligt att komma bort och prata lite. Jag fuskade inte utan bad om lite ost när de andra åt vad som såg ut att vara grymma chokladkladdkakor och blåbärsmuffins... Lite stolt faktiskt men det bästa av allt var att det inte var särskilt svårt att tacka nej. För 2 veckor sedan hade jag inte nöjt mig med en av varje...
På em/kvällen hade Alice sin första gång på gymnastik på Attarpsskolan. Det var riktigt bra!!! En ledare som hade koll, vettiga övningar och ett rejält pass (de höll på i 1 tim) så nu sover hon gott vill jag lova. Hon var fantastiskt duktig redan första gången för hon lyssnade uppmärksamt på ledaren, var med och gjorde allt, tittade på hur de andra gjorde om hon inte förstod. Hon är redan taggad för nästa gång... Måste ta mig i kragen och släpa mig ner i duschen och vidare till sängen innan jag somnar här vid datorn känner jag...

4 kommentarer:

Sandra sa...

Hej! Låter som en bra middags dag :) men kom ihåg mellan målen! De är jätte viktiga! Även om det bara är en liten frukt el en näve nötter för det håller igång ämnesomsättningen = fettförbräningen :) det kan vara svårt att få i sig tillräckligt med protein, så jag har köpt protein pulver! Diet PRO har ett lågt gi! ( http://mot56kilo.blogspot.com/2010/11/laddad-med-protein-o-crosstrainer.html ) perfekt som mellis el komplement till frukosten!

Heja dig!!

Nu kör vi så det ryker :)

Anonym sa...

Hej, nu gjorde jag också ett besök från dr Dahlqvists blogg via Kostdoktorn, och till dig. Intressant med nya LCHF-bloggar. Bea-såsen ska jag testa.

/Britt

Uppsalabo sa...

Hej!

En bra tumregel när man äter LCHF är "ät när du är hungrig, ät tills du är mätt". Det fungerar för de allra flesta, och du slipper räkna och fundera. Lyssna på din kropp helt enkelt. :)

Mellanmål brukar inte behövas, med mycket fett i maten håller man sig mätt tills det är dags att äta igen. Det är kolhydratätarna som brukar behöva fylla på för att inte förgås av hunger. :P

Ninja Ister sa...

Jag käkar när jag är hungrig, vilket ibland blir två gånger om dagen, ibland tre och ibland bara en gång. När jag började lyssna på hungern började vikten gå ner.

Man står sig faktiskt ganska bra med ett paket bacon + tre ägg till frukost. Det har hänt att jag bara ätit frukost och sedan på eftermiddagen/kvällen tränat hårt utan att känna det minsta hunger.

Lyssna på kroppen. Inte på klockan.