onsdag 30 april 2008

Gripande föreläsning

Idag hade vi föreläsning om obstetrik/gynekologi av en underbar barnmorska som arbetar på sjukhuset här i stan. Hon berättade bland annat om hur hon för inte så länge sedan aborterade ett barn (ja, jag tycker att det är ett barn) i 21:a veckan som drog efter andan när hon bar ut det i sköljen... Barnet var ju inte livsdugligt i den veckan men om det hade varit ett par veckor till så hade man gjort försök att rädda det... Hon sa att det händer att kvinnor aborterar efter 18:e veckan utan att det är något fel på barnet och att ingen som söker Socialstyrelsens tillstånd har fått nej oavsett skäl så länge hon hade jobbat och det var över 20 år....!!!
Jag blir jätteledsen när jag hör sådant för våra barn är ju en sån gåva. Däremot har jag full förståelse för aborter gjorda tidigare än v. 9 och abortering av foster med missbildningar så grava att de inte kan leva ett liv med livskvalité...

Fy vilket sorgligt ämne... Tror inte att något öga var torrt i föreläsningssalen...

För att gå vidare till något lite trevligare så har vi nu packat väskorna och ska åka och fira in våren i vår stuga på västkusten.

Ha en riktigt trevlig Valborgsmässohelg och Kristi Himmelfärd allihopa!!!

Inga kommentarer: