tisdag 12 oktober 2010

-Det var inte en bra dag idag...

Så sammanfattade Alice dagen när hon låg i sängen efter att ha borstat tänderna och vi skulle gonattpussas... Och visst hade hon rätt... Fast solen sken hela dagen så var det ingen bra dag idag... Morgonen började hyfsat med att vi pysslade en fin prinsessteater och gjorde maskeradmasker av pyssel som kom med en tidning som hon fick av mormor igår. Men det ena efter det andra hände som gjorde att hon totalt tappade humöret om och om och om igen och dagen fylldes med mycket tårar gråt och skrik. Det är så svårt att få henne att förstå att det inte är okey att bete sig hur som helst mot sina kompisar och att ingen kommer att komma och vilja leka med henne när hon är så otroligt ego. Jag vet inte om det är en mognadsgrej som hon kommer att växa ifrån eller om vi verkligen måste gå så långt att vi "skickar" hem kompisar/omedelbart packar ihop och åker hem när hon börjar spåra ur så hon ser att det blir en konsekvens när hon inte beter sig okey. Självklart har ju alla barn lite samarbetssvårigheter ibland och lite ovilja att dela med sig av sina saker men detta är något alldeles extremt... Det gör mig så ledsen att ständigt behöva vakta henne så hon "sköter"sig.Hon vill dock absolut inte prata om vad som har hänt när hon har lugnat ner sig så hon vet ju att hon har "fel"... Det är ju också extra svårt med tanke på att hon nu är storasyster och vredesutbrotten och humörsvängningarna kan ju till en stor del bero på detta... Jag vill ju självklart lägga mer energi på att fokusera på positiva saker vi kan göra tillsammans men nu är det svårt när varje annan liten sak som även mat, påklädning och undanplockning blir till tjat, tjat och mer tjat. Men om hon inte äter så blir ju ju humöret om möjligt ännu sämre. Idag var också självklart dagen då Isac har skrikit mer än vad han har skrikit hittills i sitt drygt 3 månader långa liv... Tror inte att det är något fel som magont eller dyl utan att han mer påverkas av den negativa energin som flödar och att jag är spänd som en fiolsträng och får bita mig i tungan för att inte ryta i åt Alice så att han blir livrädd... Nej det var verkligen ingen bra dag precis som Alice sa när jag frågande henne hur hon tyckte att dagen hade varit...

4 kommentarer:

Linda sa...

Hua, jag avskyr såna dagar! Har dessvärre inga tips om vad man ska göra med Alice, tycker hon har varit helt ok med Oliver, men jag ser ju att hon har humör den lilla damen... Och så det dåliga samvetet med, tycker att det mångdubblades med två barn!

Hoppas det blir en bättre dag idag!

The Cheshire Cat (Josefin) sa...

Tack Linda! Ja idag ska vi ha en bättre dag... Hon lovade det i morse... Läste i Trotsboken och jag tror ju att hon hör till de sk 4 %´s barnen som kräver lite extra och som nästan alltid beter sig exemplariskt borta men inte hemma. En bra anledning till att inte sitta hemma och uggla utan åka bort till kompisar mer... ;-)

Linda sa...

Haha, ja eller hur =)

Jag tycker allmänt att lite större barn är lättare att åka ut med än vara hemma, det blir så gnälligt och uttråkat då...

Göra nåt på fredag då kanske?

malin sa...

Ja usch! Sådana dagar är pest! Vi har och har haft massor av dem men de blir ju bättre ju äldre de är. Det är positivt att hon visar ånger efteråt men en del har väldigt kort stubintråd. Trotsåldern är inte kul. Fast att vara bestämd och veta vad man vill är också en tillgång.

Kram